Sint-Jorisstraat 62, 8870 Izegem
+32 499 69 73 16
info@cultuurcafedeleest.be

Terrasconcerten 2023

Aanvang telkens om 20u en gratis toegang.

24/6/2023 Yip Ja, we zijn terug. Velen vroegen zich af in welk hol we ons verstopt hadden. Wel, ons repetitiehol! Er in gejaagd door corona en één van onze schakels die het podium vaarwel zei, maakten ontsnappen iets moeilijker dan gedacht. We vochten er ons uit en het resultaat zijn heel wat nieuwe nummers in de set, afgewisseld met songs waar we nog geen afscheid van konden nemen. Een nieuw Yip, een ander Yip, dat is zeker, maar ook nog altijd Yipyip.
5/7/2023 Royalty Busters No Stories’! Mocht dat niet overtuigend genoeg zijn, knalt Mission Of Burma’s ‘That’s When I Reach For My Revolver’ erachteraan. En na een dik uur stomende rockklassiekers ten slotte tevreden de nacht in op de tonen van Admiral Freebee’s ‘Oh Darkness’ …
12/07/2023 Travelbees ... de bas zoemt, drums knallen, de gitaar straalt, keys leggen een tapijtje met goudgele akkoorden waar de vocal overheen zwermt ... Dames en Heren, zweef mee op de aanstekelijke, bijzondere covers van de Travelbees !
19/07/2023 Tjillybeans We stellen u graag de gloednieuwe zeskoppige rock-coverband TJILLYBEANS voor. Twee gepassioneerde zangeressen en vier muzikanten, allen met jarenlange ervaring en een enorme gedrevenheid om van elk optreden een feest te maken. Ze brengen pop/rockcovers van de jaren 80-90-00 maar ook hedendaagse covers gaande van Robert Palmer tot Foo Fighters. Ook brengen ze minder gekende pareltjes zoals Arctic Monkeys of Florence and the Machine. Laat je vooral meeslepen in een mega rocktrip!
16/08/2023 Tjeeventig Herbeleef The Seventies met coverband Tjeeventig! Deze achtkoppige band doorloopt àlle genres die de jaren zeventig kenmerken. Met een afwisseling tussen medleys en volledig uitgewerkte nummers gaan ze geen enkele stijl uit de weg: reggae, ska, funk, disco, glamrock, hardrock, new wave of soul. They can play it all! Met hun setlist krijgen ze letterlijk iedereen aan het dansen! LET’S STICK TOGETHER and go ONE STEP BEYOND! BECAUSE THE NIGHT is yours and they play WHATEVER YOU WANT! Before you know the crowd will get LOST IN MUSIC ‘cause they play HOT STUFF! It’s up to you!
23/08/2023 Hyde the Jekyll Op een glorieuze dag, kwam Ms Hyde uit het donkere en vochtige bossen om haar toekomstige band te vangen. Ze ging naar Sinner-Town bij het vallen van de avond en sloeg alle smerige feestjes in die ze kon vinden. En dat deed ze zes volle dagen en nachten. Het was pas op de zevende dag, na het hoppen van... met haar contrabas om te jammen met de meest gewilde zangers, drummers... en gitaristen in de stad, vond ze wat ze zocht. Mr. D., Mr. J. en Meester Jean voegden zich bij de roodharige Hyde en samen gingen ze terug de mistige bossen in om aan nieuwe liedjes te werken. Ze zeggen dat ze die gemaakt hebben met hun blote handen, maar niemand weet of ze geen hulp kregen van de machtige Jekyll. Sommigen zeggen dat ze hen samen zagen en anderen zijn er vrij zeker van dat ze hen hoorden huilen in de nacht. Maar uiteindelijk na zeven maanden, zeven weken en zeven dagen... kwamen ze terug, lopend van tussen de zwarte bomen. Ze hadden de angstaanjagende Jekyll niet mee. Hij zit nog steeds verborgen in het bos. Maar hé, hoor je hem niet hem huilen en brullen ergens achterin op het moment dat ze hun zielen laten horen?